Pages

Saturday, October 2, 2010

Open House......

Tahun ini banner die warna biru pulak

Hai semua....salam satu malaysia...ceh wahhh....hahhhaa....ok semalam dan sejak kebelakangan ini aku agak sibuk dengan kerja di ofis. Semalam SAPURA ada buat rumah terbuka/majlis smbtn hari raya bersama kumpulan sapura kat the mines. Kalau ikut perancangan yang telah di plan, smlm ofis aku buat karaoke kat RedBox sogo tapi memandangkan xnak ade org yg KECIWA lagi, kita org pun postpone ke waktu yang sesuai...hehhehehe....tp mmg tak rugi ar kalau siapa yang pergi sapura punya event sebab banyak kot makanan yang di sediakan untuk tetamu yang datang. Tahun ini, kali ketiga berturut-turut aku datang event ini. Memang aku tunggu-tunggu event ini sebab ada kambing panggang kottttt....pperrgghhh..mmg terbaik ar kambing panggang die..naleerkk...tapi kena datang awal coz kalau lambat kena ar beratur panjang....semalam ada member aku beratur dan tunggu punya la lama....nak beberapa langkah lagi je nak sampai, orang yang potong daging kambing tu kata, "minta maaf ek semua, kambing dah abis"....huhuhuhu...sesangat lah sedih kepada yang tak dapat nak merasa kambing tu...xpe xpe...tahun depan ada lagi. Lagi pun tahun ni dia buka satu gerai je, tak macam tahun lepas, ada dua gerai dia buka. Tapi kalau sapura buat open house ini, ramai yang akan serang kambing panggang dulu....hahhaha...

Memandangkan sapura buat event ni, so bos kasi balik awal dalam kul 4.30ptg tapi aku keluar ofis kul 5.00ptg. Perjalanan mengambil masa lebih kurang 20mnt sebab masa tu keadaan lalu lintas sungguh lancar sekali. Ok, dah sampai, dah parking n dah sampai bawah, so aku pun pasang plan...jeng..jeng...mula-mula aku ingat nk serang kambing, tapi takde lak, yang ada satay, rojak, cendol, ABC, murtabak, mee kari, tau fu fa, dan macam-macam lagi. Sebenarnya, dia buka banyak gerai dan ada dua bahagian, 1 bahagian kat belah tempat parking kereta dan sebelah lagi kat tasik...tp kambing tu kat blah tasik tp aku kat belak parking. So aku mengarah rakan2 ku untuk ambil makanan sebanyak yang mungkin dan berkumpul satu tempat.

aku: ok jamal n fendi g belah sana amek ape yang patut, kalau ade kambing amek byk2. Aku ngn bidin amek satay. Pastu kita kumpul satu tempat, sapa cepat die cari table dlu k??berpecah!!!!!

jamal/fendi/din: ok roger!!!

nasib baik aku xbawak radio walkie talkie.....hahhahaha....

aku: ok bidin...nnti ko amek satay daging, aku lak ayam ok???sambil pndg tepat kematanya dan menunjuk tanda bagus....

bidin: ok2....

Ok dah setel amek, aku n bidin g mencari table untuk kita orang menyantap beramai, sambil aku dan bidin makan satay secara berdiri, sambil itu kita orang usha2 table mana yang kosong. 5 minit kemudian ada ar satu meja ini ade 3 org je duduk, aku n bidin pun duk ar satu meje tu, pastu kita orang nampak ar fendi, jamal dan tiba2 mejar razaly ada membawa 2 pinggan kambing....peeerrrgghhhh memang terbaik ar mejar.....bagus2....aku pun apa lagi, belasah ar kambing tu.....alaammmmaakkkk!!!!....syidappppnyeyyeee.....

Selepas habis makan kambing n satay, aku ngn bidin pun pergi cari sumber makanan lagi, kali ini kita orang serbu KEBAB MELAWATI lak..kebab ni mmg terbaik ar...so macam biasa ar, aku ambil 4 kebab ayam, din ambil 4 kebab daging. Sementara tengah beratur tu aku jumpa dris, apa lagi aku pun suruh ar dia ambilkan gambar kami ini.

ini masa aku dan bidin tgh beratur amek kebab....

Dah ambil kebab tu, aku pun pulang ar ke meja tadi dengan membawa hasil sumber makanan tadi, bila sampai je ramai lak yang nak, dah ar tak cukup tapi nasib baik aku dan bidin ambil dulu, yang selebihnya tu korang gaduh ar masing2, yang penting aku dan bidin dah bedal dlu....nyam..nyam...nyamm...shidappnyeee....Dah habis kebab, aku dan bidin lagi sekali pergi mencari makanan lagi...(rajin lak aku ngn bidin mencari, korang buat ape lak!!!!duk meja tu tunggu makanan je....tp xpe ar...die owg semua 1st time...aku xpe dh byk time n dah berpengalaman bab2 mencari n ambil makanan nie) kali ini kita orang ambil mencuci mulut pulak iaitu ais cream!!!!....aku ambil 5 bidin ambil 5 gak...so campak atas meja n pandai2 korang ar nak makan....

Banyak lagi makanan yang belum aku makan yang ada kat open house sapura tu, tapi memandangkan perut ku sudah kenyang so aku pun mengarah rakan2 ku yang naik ngn kereta aku pulang ke ofis balik sebab aku kena kerja kot, so tak boleh ar duduk lama2 kat situ. Nak balik tu, keadaan lalu lintas agak sesak. Sampai ofis dlm kul 9pm, agak lama gak ar aku nak menempuh jalan yang sesak yang di penuhi kenderaan2 yang baru pulang dari kerja. Nasib baik aku pakai kita auto, biasa ar babe...hidup Key Yelll nie kene ar pakai kereta auto...

3 comments:

Bidin@pdin said...

nice comment...
hahahaha

CaDLyNN said...

wah~ meriahnye lauk pauk..
err..nak keje ngn sapura lah..
ade keje kosong tak?
hahahaha

ubey said...

tau xpe....hahha..
boleh aje....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails