Pages

Wednesday, July 7, 2010

Braces / Pendakap gigi


Malam semalam aku berfacebook and berchating ar dengan member sekolah aku, aku panggil dia B. Macam nie ctr die...jeng...jeng..

B: ko xnk pakai braces ke?jgn marah ek...coz aku ckp ni as frnds...klu ko pakai sure cntk n hensem

Aku: mmg aku nk pakai pun...dh lame aku nk pakai tp mahal ar....hehehhe

B: bape??

Aku: klu swasta RM2K++...gvrmnt murah ar tp kne Q ar...

B: oooo...yeke...

Aku: klu ko ade lubang yg murah ke bg tau ar...

B:ok2 xdehal ar....

Gigi aku agk beterabur ar...sbb tu aku nk pakai braces ni...boleh ar mencantikkn gigi aku nie lgi...tu je salah satu kekurangan pada aku iaitu kecantikkan gigi...tu lah..mase kecik suke sgt makan gule2, kan dh berterabur gigi ko...heyy.....Sebelum ni aku ada menyuarakan permintaan aku ni kat mak aku tp sampai sekarang tiada tindakan susulan. So pas ni aku nak menyuarakan lagi permintaan ni n aku nak minta pendapat kat mak aku, sama nak buat kat klinik gigi swasta or kerajaan. Biasa ar klu swasta mahal ar, service pun baik ar tp klu kerajaan murah dan kena beratur untuk tunggu giliran aku pasang braces ni(agaknya kot).

Kalau buat kat klinik swasta kena pinjam loan kat mak aku ar melainkan dia bagi ar...hehehhe..tp klu dia kata loan, so aku kena membuat bayaran kepadanya secara ansuran ar, iaitu kalau aku mampu RM100/months.




Mane ok ek??buat kat klinik swasta or klinik kerajaan???klu bt kat swasta kenapa n bt kat kerajaan lak knp??


TTTOOOOOLLLLLOOONNNNNGGG!!!!!

6 comments:

k.i.w.i said...

ish mne ade john private braces rm2k...ni bile punye price?aku pun tgh buat gk braces.. rm4k kt private...tp 1st appt, byr rm1.5k dlu..the rest byr monthly rm125..

MR.UBEY said...

yeke??
ko bt katne???

k.i.w.i said...

ampang.kt entri aku ni ade link klinik tu http://mohdfauzimdsaid.blogspot.com/2010/07/hari-hari-status-kira-hari.html

MR.UBEY said...

ok2...aku tau....thnks...

Meaz Memorize said...

aku buat dlm 4k B. kat klinik dr noriah. kat depan Giant wangsa melawati 2

ubey said...

mse tu ko bt thn bile???
downpayment bpe???

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails